Evliliğin başlarında sorun gibi görülmeyen kültürel farklılıklar, ilişki devam ettikçe ilişkiye zarar verebilir. İki farklı kültüre sahip insanlar aile de görüş farklılığı, fikir kopukluğu oluşturan birçok şeyi evliliklerin bozulmasında öne sürebilirler. Vatandaşlar, kültür çatışması yaşadığından dolayı anlaşamazlar ama saygı, sevgi, hoşgörü olursa anlaşabilmeleri mümkün diye belirtti. ‘’ BAZI ŞEYLERİ BİZLER KABULLENEMİYORUZ ONLAR DA BİZLERİ KABULLENEMİYORLAR’’Bizzat ben evlendim anlaşamadım diyen Mehmet Kırnız;’’ Şu an da boşanıyorum. Farklı kültüre sahip olduğumuz için görüş ayrılığı oluyor. Bizim örf ve adetlerimiz başka batının ki bambaşka bazı şeyleri bizler kabullenemiyoruz onlar da bizleri kabullenemiyorlar dolayısıyla fikir farklılığı oluyor. Ama eşimin ailesi beni kabul etti’’ Dedi. ‘’KENDİNDEN OLMAYANI KABULLENMEME İSTEĞİ VARDIR’’Anlaşabilirler diyen Ahmet Çevik;’’ Anlaşamayan çiftler birbirlerine yeterince hoşgörülü davranmıyorlar. Kendinden olmayanı kabullenmeme isteği vardır. Biraz daha hoşgörülü olunursa anlaşabilirler. Farklı kültürlerin kaynaşması bence güzel bir şeydir. Aslında aileler aynı kültüre sahip insanların da üzerinde etki yaratıyor. Bir evlilikte ister aynı olsun ister farklı kültüre sahip olsun saygı ve sevgi çok önemlidir’’ İfadelerinde bulundu. ‘’HERKES KENDİ KÜLTÜRÜ İÇİN SAVAŞIR’’Anlaşmamız gerekir diyen Fatma Çiftçi;’’ Anlaşabilirler ama bir noktada herkes kendi kültürü için savaşır. Bizler peygamberin soyundan gelmişiz anlaşmamız gerekir din, dil, ırk, fark etmeksizin anlaşmalıyız. İnsan anlayışlı olursa karşısındaki kişiye saygı duyarsa karşıda ki kişide sevgi gösterirse anlaşılır. Bence anlaşsınlar Türkiye’mizi iyi yerlere getirirler. Bende şu an iki farklı kültüre sahip bir evlilik yapıyorum 37 yıldır çok mutlu bir evliliğimiz var Allah eşimden razı olsun ama her şeyden önce sevgi, saygı, hoşgörü olması gerekir’’ Dedi. ‘’DAHA ÖNCELERİ BOŞANMALAR YÜZDE 1 YÜZDE 2 GİBİ BİR ORANKEN ŞU AN YÜZDE 25’E ÇIKTI’’Kişinin görüşüne bağlı diyen Mahmut kılıç;’’ Öncelikle yetişme tarzı önemlidir. Örf ve adetlerine bağlıysa o evlilik yürür. Ancak bu zamanda yani teknoloji çağında anlaşmak biraz zor oluyor. Teknoloji çağında artık herkes aile içine karışabiliyor bu da ailenin temel yapısını zedeliyor. Arada saygı olması gerekir birbirlerini alttan almak gerekir. Daha önceleri boşanmalar yüzde 1 yüzde 2 gibi bir oranken şu an yüzde 25’e çıktı. Bu da aslında çağında bir etken olduğunu göstermektedir’’ İfadelerinde bulundu. ‘’AİLELERDE BU FİKİR AYRILIĞINA ANLAŞMAZLIKLARA ETKENDİR’’Yaşam farklılığı olduğu için anlaşamazlar diyen Halil Aslan;’’ Ama bazı insanlarda anlaşabiliyorlar bu da insanın karakterine göre olduğunu gösterir. Ailelerde bu fikir ayrılığına anlaşmazlıklara etkendir. Bazı aileler dindar gelinlerinin veya damatlarının da aileye uygun olmasını isterler. Diğer karşı tarafta tam tersi olunca ister istemez görüş birliği oluşamıyor’’ İfadelerini kullandı.ÖZEL HABER: SEVGİ NUR ÇİFTÇİ
Kaynak : https://www.urfanatik.com/haber/12607535/farkli-kulturlerin-evlilikteki-etkileri
Kaynak : https://www.urfanatik.com/haber/12607535/farkli-kulturlerin-evlilikteki-etkileri